Deprona laiva
Man arī 64mm turbīna ar 4s un kaut kādu lēto 60A esc motors gan turbīnai bija scorpions , bet tas nebija pirkts laivi , bija savā laikā uztaisīts šitāds deprona dranduļets (dzeltenais), pēc viņa izbeigšanās izdomāju ka EDF jāuzliek uz deprona kluča. Kāpēc EDF nevis parasts propis, gluži vienkārši tāpēc ka CG iznāk daudz zemāk un ļoti vienkārši uztaisīt viņu grozāmu.
Te kā grozās EDF :
Te kā grozās EDF :
- SalvatoreMundi
- Profesors
Re: Deprona laiva
Baigi skaisti.
Axial SCX10,Scx10II, YetiJR 1/16, Yeti 1/10,
HBX Devastator miniCrawler, WPL 1/16 mini cars,
ARRMA Talion,HSP,Axial ExoTerra,
HengLong WalkerBulldog(tanks)
Laikam pēdējais laiks beidzot ķerties klāt laivas būvei Puķiks un turbīna sagādāti.
Uldi, varbūt vari sabildēt savējo lai redz detaļas? Un apakšu. Kādi aptuveni izmēri? Kā veidots apakšējais kustīgais stiprinājums turbīnai?
Vai labāk griezt ar nazi vai kādu karsto griezēju uzmeistarot? Man lielākā baža par simetrijas nodrošināšanu.
Uldi, varbūt vari sabildēt savējo lai redz detaļas? Un apakšu. Kādi aptuveni izmēri? Kā veidots apakšējais kustīgais stiprinājums turbīnai?
Vai labāk griezt ar nazi vai kādu karsto griezēju uzmeistarot? Man lielākā baža par simetrijas nodrošināšanu.
Blaster 2 DLG, Žemasparnis Putinukas, DreamFly Libelle, Losi 8ight-E 4.0, DJI F450
- SalvatoreMundi
- Profesors
Jā Uldi, es arī ceru ka mana šīgada sniega laiva izdosies labāk par tizlo pagājušā gada. Turbīnu vēl neesu nopircis, tāpēc lūdzu padomu arī par turbīnas izmēriem/jaudu un arī pastāsti visu ko Browning jautāja. Man viens kekss uzprezentēja speciālo stiepli no kuras gatavojot to putuplasta griezēju, man vēl tas jāsagudro, nav pieredzes tādu būvē.
Axial SCX10,Scx10II, YetiJR 1/16, Yeti 1/10,
Piedodoiet, taisīju ģenerāltīrīšanu unlaivu sadalīju reizinātājos, jauns nekas nav tapis, ja būs sniega saezona(kura pagājušo gad izpalika ) dažos vakaros uzķimerēšu jaunu, jo ir citas idejas.
Kā bija uztaisīta kustīgā daļa? Vinkārši , turbinā augšā apakšā divi caurumi, tajās veitās ieskrūvēts ~5mm skrūves kuras kalpo kā ass. laivas krpusā izurķējam caurumu ~30mm diametrā un ar putu līmi tur ielejam kaut kādu plastmasa jeb cita stingrāka materiāl trubas daļiņu kurā ieiet tā skrūve no turbīnas. Kāpēc tik leilu caurumu, tāpēc ka putulīme ir krietni stingrāka par depronu jeb putaplastu un šādi mēs nodrošinām lielāku laukumu lai neizļurkājās. Šādi ir pa slinko, jo gribas jau lai rīt ir gatavs Nopietnāk var izgatavot no tekstolīta šādu vadīklu un to lielākā laukumā uzlīmēt uz deprona, tā bija apakša asij. Augša līdzīgi , tas pusapaļais ir kaut kāda plastmasas truba kura ir ar fēnu uzsildīta un saliekta, var ņemt kādu plastmasas spaiņa osu , tās malas atkal ielīmējam laivā, pa vidu izurbjam caurumu kurā ies otrā ass. Viss turbīna mums grozās - jā stienis , osa arī līdz pie krešiem , laiva nekrīt uzreiz uz turbīnu , bet atdurās pret šo osu. tālāk vienā turbīnas malā urbjam vēl vienu caurumu pie kā stiprinās servo stienis, izvēlamies pareizu plecu servo un gatavs.
P.S tas melnais stienis no osas centra ir atsaite, lai konstrukcija stingrāka, tāpat uz putu līmi jeb ātrajiem sveķiem ielīmēta deponā/putaplastā - mana laiva bija "izdrāzta" no celtniecības sienas siltiņāšanas 100mm putaplasta vienā gabalā.
Kā bija uztaisīta kustīgā daļa? Vinkārši , turbinā augšā apakšā divi caurumi, tajās veitās ieskrūvēts ~5mm skrūves kuras kalpo kā ass. laivas krpusā izurķējam caurumu ~30mm diametrā un ar putu līmi tur ielejam kaut kādu plastmasa jeb cita stingrāka materiāl trubas daļiņu kurā ieiet tā skrūve no turbīnas. Kāpēc tik leilu caurumu, tāpēc ka putulīme ir krietni stingrāka par depronu jeb putaplastu un šādi mēs nodrošinām lielāku laukumu lai neizļurkājās. Šādi ir pa slinko, jo gribas jau lai rīt ir gatavs Nopietnāk var izgatavot no tekstolīta šādu vadīklu un to lielākā laukumā uzlīmēt uz deprona, tā bija apakša asij. Augša līdzīgi , tas pusapaļais ir kaut kāda plastmasas truba kura ir ar fēnu uzsildīta un saliekta, var ņemt kādu plastmasas spaiņa osu , tās malas atkal ielīmējam laivā, pa vidu izurbjam caurumu kurā ies otrā ass. Viss turbīna mums grozās - jā stienis , osa arī līdz pie krešiem , laiva nekrīt uzreiz uz turbīnu , bet atdurās pret šo osu. tālāk vienā turbīnas malā urbjam vēl vienu caurumu pie kā stiprinās servo stienis, izvēlamies pareizu plecu servo un gatavs.
P.S tas melnais stienis no osas centra ir atsaite, lai konstrukcija stingrāka, tāpat uz putu līmi jeb ātrajiem sveķiem ielīmēta deponā/putaplastā - mana laiva bija "izdrāzta" no celtniecības sienas siltiņāšanas 100mm putaplasta vienā gabalā.
Pagaidām man tikai šāds progress, joprojām domāju, kā labāk izgriezt vajadzīgo formu.
Izmērs sanāk 50x35 cm
Izmērs sanāk 50x35 cm
Blaster 2 DLG, Žemasparnis Putinukas, DreamFly Libelle, Losi 8ight-E 4.0, DJI F450
Kas tie par melnumiem?
Tas putuplasts tāds - Tenapor siltināšanas klucis.Voldis wrote:Kas tie par melnumiem?
- PuukjuAerofoto
- Profesors
Ja gribi izklaideeties ar karstaas draats galdu, laivas griezshanai, tad laipni gaidits, varu to aizlieneet uz nenoteiktu laiku, jo staav bez darba un ruusee nojumee:)
Omulīgu un racionālu māju projekti - www.buildart.lv
Būs grūti griezt ar karsto , ja vien nav strikti zināms profils. Man šitādiem projektiem parasti profils dzimst sākot to mizot Istabu gan pēc tam grūti tīrīt , tās bumbas ir pielipušas visur
- PuukjuAerofoto
- Profesors
Nu isteniibaa tapec tas draatsgriezejs arii ruusee aaraa, ka es ari vieglak un aatraak uzreiz griezhu putjiku ar nazi bet citiem taadeelj var jo laipni griezeeju aizdot:)
Omulīgu un racionālu māju projekti - www.buildart.lv
Varbūt vērts pamēģināt šādu - https://www.banggood.com/100-240V-15W-E ... rehouse=CNPuukjuAerofoto wrote:Nu isteniibaa tapec tas draatsgriezejs arii ruusee aaraa, ka es ari vieglak un aatraak uzreiz griezhu putjiku ar nazi bet citiem taadeelj var jo laipni griezeeju aizdot:)
Darbošanās - kā ar nazi, bet tīrīt istabu nevajadzēs, ja nu varbūt pavēdināt....
No manas pieredzes darbojoties ar šo celtniecības putaplastu FreeStyle režīmā , viņš viegli griežās ar tapešu nazi , kad forma ir aptuveni gatava , ņem kādu 100 papīru un noved līdz kondīcijai , viens vilciens stingrāk piespiests kādi 2mm , tāk kā parātīgi. Kāpēc nepatīk to apgraizīt ar temperatūru - tāpēc ka ja pēc tam tā vieta ir jāapstrādā smilkšpapīrs to ņem nevienādi jo ir uzkausēta cieta maliņa. Ja griež pēc šablona un detaļa jau uzreiz ir izmēros, tad savādāk , tā jāpiestrādā ir minimāli. Ja izvēlās jau blīvāku putaplastu tad droši vien ka termoapstrāde rullē, bet nez vai šādai laivai tas ir vajadzīgs. No otras puses ja piešaujās strādāt ar Volda ieteikto termo griezēju , iespējams visu izveidot no tā , tādejādi iegūstot jau ārējo čaulu mazliet cietāku, bet nezinu vai skočs labi pie tādas turesies.
Skaidrs, izmantošu nazi un dzelzs zāģīti, kur lielākas plakanās virsmas vajag, piemēram apakšai
Dzelzs zāģīša asmenītis - ideāli, var svēriski pat uzreiz zāģēt, aizmirsu pieminēt , es ar to lietoju šiem darbiem, lielākais mīnuss visā darīšanā ir tās drazas.