Radio vadāmo modeļu forums
  
It is currently 24 Jul 2019, 10:17

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 35 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
PostPosted: 23 Mar 2015, 15:42 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 27 Oct 2010, 18:13
Posts: 1069
Location: Kuldīga
enkoderis atrodas soļu motora galā ?

varbūt tiešām nepareizs slēgums , jeb iztrūkstošs ekranējums kādam no soļu motora vadiem

motors ar enkoderi ir katrā sliedes pusē ?

ja viens pazaudētu soli tad to uzparikti savilktu šķībi :roll:

kas tur īsti notiek ?

_________________
Image

cnc frēzēšanas darbi


Top
 Profile  
 
PostPosted: 23 Mar 2015, 16:01 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 21 Dec 2014, 19:18
Posts: 401
Location: Tukums
Jā vecīt nezinu kā lai tev palīdz :( baigi jau šķiet kad pašā smadzenē problēma būs. Tā nule nobīdās uz vienu pusi un konstanti vai uz vienu pusi raustoties kur pašai labpatīk?


Last edited by energologs on 23 Mar 2015, 16:15, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: 23 Mar 2015, 16:11 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 21 Dec 2014, 19:18
Posts: 401
Location: Tukums
martins wrote:
enkoderis atrodas soļu motora galā ?

varbūt tiešām nepareizs slēgums , jeb iztrūkstošs ekranējums kādam no soļu motora vadiem

motors ar enkoderi ir katrā sliedes pusē ?

ja viens pazaudētu soli tad to uzparikti savilktu šķībi :roll:

kas tur īsti notiek ?


slēgums ja būtu nepareizs tad jau no sākuma būtu problēma,bet ja es pareizi sapratu tad laikam pēc 100 cikliem parādījies.
par ekrānējumu piekrītu.
otrs gals izskatās kad ar pārnesuma asi piedzenās,enkoder varētu būt tikai vienā pusē :roll:
var būt smadzenē kāds kondiņš izbeidzies.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 23 Mar 2015, 19:15 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 29 Aug 2011, 19:28
Posts: 1080
Location: Riga
Tas kas tur notiek ir paneļu žogu ražošana. Pa lielam automatizēta kontaktmetināšana un prese.

Motors ir tikai vienā pusē, enkoderis (cik saprotu kastite ar vadu čupu) atrodas citā vietā, no viņa aiziet signāli arī uz vietējās nozīmes kompi.

Derams , ka problēmu atradām - aiziāti ir kaut ko nolažojuši programmā, šonakt labos un rīt no rīta testēsim, tad jau redzēs, ļoti ceru, ka tā arī būs vaina.

Kļūda visu laiku uz vienu pusi un viņa akumulējas, tas ir ar katru ciklu viss pasākums nobīdās par 0,1mm vai tamlīdzīgi


Top
 Profile  
 
PostPosted: 23 Mar 2015, 19:19 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 29 Aug 2011, 19:28
Posts: 1080
Location: Riga
Problēma bija no paša sākuma, tikai mēs nezinājām, ka viņa ir tik dziļi.
Šie konkrētie rati velk produktu uz presi, kur viņiem jāapstājas trīs vietās un tad jāaizvelk produkts prom. Uz ratiem ir arī pneimo rokas, kuras saķer un atlaiž produktu. Mēs no sākuma knibinājāmies tieši ar rokām, jo tas ir normāls ieregulēšanas process. Bet kad saskatījām kaut kādu loģiku sākām rakt dziļāk u.t.t. Galīgi neinteresanti


Top
 Profile  
 
PostPosted: 23 Mar 2015, 22:02 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 24 Aug 2008, 17:05
Posts: 1378
Turēšu īkšķus lai Ķīnieši uzraksta pareizu kodu !

_________________
www.rchobby.lv


Top
 Profile  
 
PostPosted: 23 Mar 2015, 22:27 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 21 Dec 2014, 19:18
Posts: 401
Location: Tukums
edge wrote:
Turēšu īkšķus lai Ķīnieši uzraksta pareizu kodu !

+ :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: 24 Mar 2015, 21:10 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 08 Jan 2012, 14:46
Posts: 6359
Location: Kuldīga
Tikai tagad šo izlasīju ,Interesanti būtu viņu redzēt. Cik saprotu viņam nav apsolūtais enkoders , bet parastais enkoders kurš kaut kad ciklā apnullējās un tādejādi audzē kļūdu, no otras puses steperim enkoderi vajag tikai kontrolei jo viņš pozicionējās pats. Ir pieejami dažādi apsolūtie un incrementālie, bet droši vien kā jau minēja problēma būs progrā.

Paskatīju to video- tur točna ir stepera pievads? nav parastais asinhronais ar diviem ātrumiem? Baigi strauja pāreja ātrumiem , steperis jau tur varēja piebraukt un apstāties ļoti dinamiski plūstoši, bet ja tomēr stepers tad kļūdu tas var ieraut tieši mainot tik strauji frekvenci draiverim , jo masa tam galdam tomēr ir liela. Aparāts izskatās patiesībā ļoti vienkāršs.

Kas par PLC viņu baksta?

_________________
Image http://avioclub.lv/


Top
 Profile  
 
PostPosted: 24 Mar 2015, 21:32 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 29 Aug 2011, 19:28
Posts: 1080
Location: Riga
Esam tikuši tik tālu, ka sapratām, kļūme rodas no kaut kādiem traucējumiem, jo aparātam ir divi bloki, atslēdzot vienu, otrs strādā bez kļūdām.

Uldi, tas, kurš samazina ātrumu ir bez problēmām. Tik smalki par steperiem he steperiem nezinu. Ātrums un attālums iestādās caur plc

Aparāts tiešām ir vienkārš, tikai aziāti tur kaut kādu lažu nolaiduši. Jau visas zarnas izvilktas uz grīdas


Top
 Profile  
 
PostPosted: 24 Mar 2015, 21:51 
Offline
Profesors

Joined: 17 Feb 2013, 16:27
Posts: 560
Location: Talsu Novads
Mums darbā ir divas divas aziātu iekārtas - sāls kamera un vibrostends. Pirmais nogāja 6mēnešus - noklājās. Uztaisījām mazo updeitu. Tagad janvārī pavisam noklājās. ielikām ~ 5 kiloeiras un beidzot viss strādā :D

na tos aziātus :D

sorī par beztēmu

P.S. ja vajag specu par šīm lietām, ir viens tāds rīgā, kas mūsu uzņēmumu diezgan ir izručījis :)

_________________
V911
HK 450FBL K-Bar
2x H-Quad APM 2.6
EasyJet
DJI Mavic Pro FMC


Top
 Profile  
 
PostPosted: 24 Mar 2015, 21:51 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 29 Aug 2011, 19:28
Posts: 1080
Location: Riga
Uldi, ja tu no šī kaut ko saproti un vari palīdzēt, blietē ciemos, viesnīcu , cepumus un atlīdzïbu garantēju, man ļoti deg


Top
 Profile  
 
PostPosted: 24 Mar 2015, 21:53 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 29 Aug 2011, 19:28
Posts: 1080
Location: Riga
Pie 100k ieguldījuma 5k vairs lomu nespēlē.

Mūsu gadījumā reāli vaina ir vados, kuru dzeltenais nevar atrast


Top
 Profile  
 
PostPosted: 24 Mar 2015, 21:57 
Offline
Profesors

Joined: 17 Feb 2013, 16:27
Posts: 560
Location: Talsu Novads
Shranky wrote:
Pie 100k ieguldījuma 5k vairs lomu nespēlē.

Mūsu gadījumā reāli vaina ir vados, kuru dzeltenais nevar atrast


nene, mūsu iekārta maksāja ~ 7 kiloeiras

_________________
V911
HK 450FBL K-Bar
2x H-Quad APM 2.6
EasyJet
DJI Mavic Pro FMC


Top
 Profile  
 
PostPosted: 24 Mar 2015, 22:08 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 08 Jan 2012, 14:46
Posts: 6359
Location: Kuldīga
Sapratu - man sajuka steperis ar servo - nu ja servo motoru vada frekvenčnieks un uz servo motora ir enkoders - mums tieši pēc tādas shēmas strādā rotoršķēre - asinhronais servomotors ar integrētu enkoderi.

Ja vadi ir gari ļoti pat iespējams ka laža tiešām nāk no frekvenčniekiem - jums ferita gredzeni uz motora jaudas galiem viņam stāv?
enkoderi pienāk pie frekvenčniekiem(pozicionēšanas proga stāv pašā frekvenčniekā - ja tie ir emersoni zinu kas Rīgā Tev var palīdzēt) , jeb pie kontroliera un kontrolieris vada frekvenčniekus - iespējams ka sūdi lien arī caur 24v.

Vēl atceros vienu lietu - mēs ilgi čakarējāmies ar šķirošanas līniju kur kaut kādus trokšņus ķēra skeners. problēma bija pavisam tupa - pašai līnijai nebija zemējums, kaut motori un citi dzelži bija zemēti - vienkārši šķērsgriezums zemai bija pa knapu. Salikām zemējumus , frekvenčniekiem ferīta riņķus un pazuda.

_________________
Image http://avioclub.lv/


Top
 Profile  
 
PostPosted: 25 Mar 2015, 20:59 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 29 Aug 2011, 19:28
Posts: 1080
Location: Riga
Neliels update.

Paldies visiem, kas centās palīdzēt.
Bija pieskrējis viens spečuks, apskatījās, pakasīja pakausi, iedeva 10 ferīta gredzenus, parādīja Aziātam, kur slēgt vadu ekrānus un kur zemējumus un kļūda samazinājās no sākuma no 200-400 punktiem, līdz 1 punktam uz ciklu, vēlāk pēc papildus vadu sakārtošanas uz 1 punktu uz 10 cikliem.

Principā uz doto brīdi izskatās cerīgi, rīt redzēsim, izskatās, ka mūsu devīze būs - katram vadam pa savam ferīta gredzenam

Domājams kļūdas var pilnībā izslēgt piem. Izvijot vadu cauri gredzenam 3 reizes nevis 2 u.t.t , lai gan 3 dzīslu kabelim tur īsti vietas nav:)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 35 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Portal by phpBB3 Portal © phpBB Türkiye