Vai servo pie vainas?

Stūres mašīnītes
Post Reply
rufzshy
Jauniņais
Posts: 17
Joined: 22 Jan 2015, 17:08

Vai servo pie vainas?

Post by rufzshy » 10 Feb 2015, 23:07

Tātad ar ārā smidzināja nedaudz, nesājos pa pagalmu un sanāca netīšām izslīdēt lielākajai peļķei cauri. Viss vēl gāja kādas 10 min, līdz pazuda atpakaļ gaita un tagad kad ieslēdz rc, var braukt uz priekšu un stūrēt, bet kad pulti izslēdz, tas automātiski dod pilnā ručkā, ieslēdzot izslēdzas. Doma itkā uz servo, bet neesmu pārliecināts ( esmu jauniņais )
http://www.rchighperformancehobbies.com ... cale/58119 šāds

User avatar
Uga
Profesors
Posts: 2870
Joined: 14 Sep 2006, 15:00

Re: Vai servo pie vainas?

Post by Uga » 10 Feb 2015, 23:15

Ja jau stūrēt var, tad servo diez vai būs pie vainas. Ja pirmais, kas pazuda, ir atpakaļgaita, tad visdrīzāk ESC pie vainas. Un pulti slēgt laukā, kamēr modelis vēl ieslēgts principā nav ieteicams, jo īpaši ar lētajām pultīm. Ja ir normāla pults, tad palasot manuāli noteikti var uzstādīt failsafe opciju, jeb, pateikit ko modelim darīt, ja pazūd signāls.

Viena no pirmajām lietām, ko man vēl ar AM pultīm iemācīja un ko vēlarvien pēc 15+ gadiem ievēroju:
Pie ieslēgšanas sākam ar pulti, pēc tam uztvērēju.
Pie izslēģšanas vispirms izslēdzam uztvērēju, pēc tam pulti.
-=Associated RC8B3.1e=- -=Nosram 2000kV=-
-=Xray XB4=- -=CS Electronics 5.5T=-
-=Associated B6.1=- -=CS Electronics 6.5T=-
-=Awesomatix A800X=- -=LRP X12 13.5T=-

rufzshy
Jauniņais
Posts: 17
Joined: 22 Jan 2015, 17:08

Re: Vai servo pie vainas?

Post by rufzshy » 11 Feb 2015, 12:06

Cik noprotu esc nemaz nav šitam, motoriņš, servo, baterija un pults.

User avatar
energologs
Profesors
Posts: 401
Joined: 21 Dec 2014, 19:18
Location: Tukums

Re: Vai servo pie vainas?

Post by energologs » 11 Feb 2015, 12:37

rufzshy wrote:Cik noprotu esc nemaz nav šitam, motoriņš, servo, baterija un pults.
Kur paliek tas kas komandas dod ( šitam, motoriņš, servo ) ?

rufzshy
Jauniņais
Posts: 17
Joined: 22 Jan 2015, 17:08

Re: Vai servo pie vainas?

Post by rufzshy » 11 Feb 2015, 13:12

Es ja godīgi nezinu, zem mašīnītes tikai iepriekš minētie, varētu būt kad iekšā servo?

hardijs
Meistars
Posts: 359
Joined: 16 Dec 2007, 23:26

Re: Vai servo pie vainas?

Post by hardijs » 11 Feb 2015, 13:21

dotajā linkā jau redzams, ka servo ir combo, tātad esc ir tajā korpusā :)

rufzshy
Jauniņais
Posts: 17
Joined: 22 Jan 2015, 17:08

Re: Vai servo pie vainas?

Post by rufzshy » 11 Feb 2015, 18:05

Ir iespēja ielikt citu servo? un kādu

User avatar
RCRacerLV
Profesors
Posts: 981
Joined: 24 Oct 2014, 20:25
Location: Kurland
Contact:

Re: Vai servo pie vainas?

Post by RCRacerLV » 11 Feb 2015, 19:24

rufzshy wrote:Ir iespēja ielikt citu servo? un kādu
Kā jau minēja tas ir kombo - ESC (regulātors) + Servo. Divi vienā. Vajadzēs tad gan ESC gan servo mainīt. Uztvrējs jau Tev atsevišķi ir vai ne? Vai arī kopā?
Vai pēc izžūšanas neatsāka strādāt atpakaļ gaita?

rufzshy
Jauniņais
Posts: 17
Joined: 22 Jan 2015, 17:08

Re: Vai servo pie vainas?

Post by rufzshy » 11 Feb 2015, 20:00

Man grūti atbildēt, esmu jauniņais šajā visā, un nē, es biju izjaucis lai izžūst, bet nekas nemainījās

User avatar
RCRacerLV
Profesors
Posts: 981
Joined: 24 Oct 2014, 20:25
Location: Kurland
Contact:

Re: Vai servo pie vainas?

Post by RCRacerLV » 11 Feb 2015, 20:50

rufzshy wrote:Man grūti atbildēt, esmu jauniņais šajā visā, un nē, es biju izjaucis lai izžūst, bet nekas nemainījās
Cik skatos pēc bildēm ta Tev tur viss ir vienā - ESC+Uztvērējs+Servo. Tā kā nāksies viss drīzāk pirks tādu pašu vietā vai arī domāt kā dabūt visu iekšā atsevišķi - bet vai ir vērts???
Laikam Tev šāds sanāk? - https://www.youtube.com/watch?v=iqusEEWakLA

Tur laikam arī BIND ir virsū, esi mēģinājos nobindot pa jaunu???
Image

rufzshy
Jauniņais
Posts: 17
Joined: 22 Jan 2015, 17:08

Re: Vai servo pie vainas?

Post by rufzshy » 11 Feb 2015, 21:34

Tieši tāds, es mēģināju nobindot, bet nekas nemainās, nevarēju nekur atrast jaunu

Rutulis
Jauniņais
Posts: 4
Joined: 07 Mar 2015, 11:29

Re: Vai servo pie vainas?

Post by Rutulis » 15 Mar 2015, 17:47

Vienkārši uztvērējs apjūk un nezin ko darīt tāpēc liek gāzēt tāpēc pūlti jāslēdz pirmo un ārā pēdējo

User avatar
RCRacerLV
Profesors
Posts: 981
Joined: 24 Oct 2014, 20:25
Location: Kurland
Contact:

Re: Vai servo pie vainas?

Post by RCRacerLV » 15 Mar 2015, 20:00

failsafe funkcija nav?
Bija līdzīga problēma kad pārliku uztvērējus. Atlika tikai failsafe pārprogrammēt neitrālajā un viss ok.
Rutulis wrote:Vienkārši uztvērējs apjūk un nezin ko darīt tāpēc liek gāzēt tāpēc pūlti jāslēdz pirmo un ārā pēdējo
Problēma jau tajā ka ja pazūd pēkšķi signāls (mazums aizkrīt, nokrīt, aizbrauc aiz līkuma/kalna/mājasutt) tad ar modelis tik dragās uz priekšu.

Post Reply