Radio vadāmo modeļu forums
  
It is currently 24 Jul 2019, 09:49

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: Vai servo pie vainas?
PostPosted: 10 Feb 2015, 23:07 
Offline
Jauniņais

Joined: 22 Jan 2015, 17:08
Posts: 17
Tātad ar ārā smidzināja nedaudz, nesājos pa pagalmu un sanāca netīšām izslīdēt lielākajai peļķei cauri. Viss vēl gāja kādas 10 min, līdz pazuda atpakaļ gaita un tagad kad ieslēdz rc, var braukt uz priekšu un stūrēt, bet kad pulti izslēdz, tas automātiski dod pilnā ručkā, ieslēdzot izslēdzas. Doma itkā uz servo, bet neesmu pārliecināts ( esmu jauniņais )
http://www.rchighperformancehobbies.com ... cale/58119 šāds


Top
 Profile  
 
PostPosted: 10 Feb 2015, 23:15 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 14 Sep 2006, 15:00
Posts: 2858
Ja jau stūrēt var, tad servo diez vai būs pie vainas. Ja pirmais, kas pazuda, ir atpakaļgaita, tad visdrīzāk ESC pie vainas. Un pulti slēgt laukā, kamēr modelis vēl ieslēgts principā nav ieteicams, jo īpaši ar lētajām pultīm. Ja ir normāla pults, tad palasot manuāli noteikti var uzstādīt failsafe opciju, jeb, pateikit ko modelim darīt, ja pazūd signāls.

Viena no pirmajām lietām, ko man vēl ar AM pultīm iemācīja un ko vēlarvien pēc 15+ gadiem ievēroju:
Pie ieslēgšanas sākam ar pulti, pēc tam uztvērēju.
Pie izslēģšanas vispirms izslēdzam uztvērēju, pēc tam pulti.

_________________
-=Associated RC8B3.1e=- -=Nosram 2000kV=-
-=Xray XB4=- -=CS Electronics 5.5T=-
-=Associated B6.1=- -=CS Electronics 6.5T=-
-=Awesomatix A800X=- -=LRP X12 13.5T=-


Top
 Profile  
 
PostPosted: 11 Feb 2015, 12:06 
Offline
Jauniņais

Joined: 22 Jan 2015, 17:08
Posts: 17
Cik noprotu esc nemaz nav šitam, motoriņš, servo, baterija un pults.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 11 Feb 2015, 12:37 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 21 Dec 2014, 19:18
Posts: 401
Location: Tukums
rufzshy wrote:
Cik noprotu esc nemaz nav šitam, motoriņš, servo, baterija un pults.


Kur paliek tas kas komandas dod ( šitam, motoriņš, servo ) ?


Top
 Profile  
 
PostPosted: 11 Feb 2015, 13:12 
Offline
Jauniņais

Joined: 22 Jan 2015, 17:08
Posts: 17
Es ja godīgi nezinu, zem mašīnītes tikai iepriekš minētie, varētu būt kad iekšā servo?


Top
 Profile  
 
PostPosted: 11 Feb 2015, 13:21 
Offline
Meistars

Joined: 16 Dec 2007, 23:26
Posts: 358
dotajā linkā jau redzams, ka servo ir combo, tātad esc ir tajā korpusā :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: 11 Feb 2015, 18:05 
Offline
Jauniņais

Joined: 22 Jan 2015, 17:08
Posts: 17
Ir iespēja ielikt citu servo? un kādu


Top
 Profile  
 
PostPosted: 11 Feb 2015, 19:24 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 24 Oct 2014, 20:25
Posts: 980
Location: Kurland
rufzshy wrote:
Ir iespēja ielikt citu servo? un kādu

Kā jau minēja tas ir kombo - ESC (regulātors) + Servo. Divi vienā. Vajadzēs tad gan ESC gan servo mainīt. Uztvrējs jau Tev atsevišķi ir vai ne? Vai arī kopā?
Vai pēc izžūšanas neatsāka strādāt atpakaļ gaita?

_________________
Image http://avioclub.lv/ http://www.steins.lv


Top
 Profile  
 
PostPosted: 11 Feb 2015, 20:00 
Offline
Jauniņais

Joined: 22 Jan 2015, 17:08
Posts: 17
Man grūti atbildēt, esmu jauniņais šajā visā, un nē, es biju izjaucis lai izžūst, bet nekas nemainījās


Top
 Profile  
 
PostPosted: 11 Feb 2015, 20:50 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 24 Oct 2014, 20:25
Posts: 980
Location: Kurland
rufzshy wrote:
Man grūti atbildēt, esmu jauniņais šajā visā, un nē, es biju izjaucis lai izžūst, bet nekas nemainījās

Cik skatos pēc bildēm ta Tev tur viss ir vienā - ESC+Uztvērējs+Servo. Tā kā nāksies viss drīzāk pirks tādu pašu vietā vai arī domāt kā dabūt visu iekšā atsevišķi - bet vai ir vērts???
Laikam Tev šāds sanāk? - https://www.youtube.com/watch?v=iqusEEWakLA

Tur laikam arī BIND ir virsū, esi mēģinājos nobindot pa jaunu???
Image

_________________
Image http://avioclub.lv/ http://www.steins.lv


Top
 Profile  
 
PostPosted: 11 Feb 2015, 21:34 
Offline
Jauniņais

Joined: 22 Jan 2015, 17:08
Posts: 17
Tieši tāds, es mēģināju nobindot, bet nekas nemainās, nevarēju nekur atrast jaunu


Top
 Profile  
 
PostPosted: 15 Mar 2015, 17:47 
Offline
Jauniņais

Joined: 07 Mar 2015, 11:29
Posts: 4
Vienkārši uztvērējs apjūk un nezin ko darīt tāpēc liek gāzēt tāpēc pūlti jāslēdz pirmo un ārā pēdējo


Top
 Profile  
 
PostPosted: 15 Mar 2015, 20:00 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 24 Oct 2014, 20:25
Posts: 980
Location: Kurland
failsafe funkcija nav?
Bija līdzīga problēma kad pārliku uztvērējus. Atlika tikai failsafe pārprogrammēt neitrālajā un viss ok.
Rutulis wrote:
Vienkārši uztvērējs apjūk un nezin ko darīt tāpēc liek gāzēt tāpēc pūlti jāslēdz pirmo un ārā pēdējo

Problēma jau tajā ka ja pazūd pēkšķi signāls (mazums aizkrīt, nokrīt, aizbrauc aiz līkuma/kalna/mājasutt) tad ar modelis tik dragās uz priekšu.

_________________
Image http://avioclub.lv/ http://www.steins.lv


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Portal by phpBB3 Portal © phpBB Türkiye