vai pie vainas servo?
vai pie vainas servo?
lieta tāda, ka mana 1/10 mašīna praktiski neiet taisni, ja pēdējais pagriezines bija pa kreisi tad, it kā taisnajā posmā velk uz kreiso pusi un ja pagrieziens bija pa labi tad savukārt velk uz labo pusi.
plz help
plz help
Maverick Strada DC evo
Maverick Strada XB evo S
Mugen MBX6 Eco
Maverick Strada XB evo S
Mugen MBX6 Eco
Re: vai pie vainas servo?
Problēmu iemesli:raibor wrote:lieta tāda, ka mana 1/10 mašīna praktiski neiet taisni, ja pēdējais pagriezines bija pa kreisi tad, it kā taisnajā posmā velk uz kreiso pusi un ja pagrieziens bija pa labi tad savukārt velk uz labo pusi.
plz help
A) Kaut kur ķīlējas stūres mehānisms - atskrūvē ķegu, kas savieno servo mehānismu un pārbaudi vai viss brīvi kustās.
B) Gļučī servo - ieliec citu servo savā modelī vai savu servo citā modelī un pastestē, vai problēma saglabājas.
C) Liela lufte jeb liels brīvgājiens stūres mehānismā - šis liekas viss mazāk ticamais, jo pat ar visai ievērojamām luftēm autiņš brauc taisni, ja servo strādā korekti.
Xray XB4 / CS Electronics 6.5t / Orca VX3 / Gens ace / Sanwa MT4S
-
- Speciālists
man ar jauniņā jautājums 1:10 elektromodelim:
1. uzregulēju lai iet taisni braucot uz priekšu, bet tad atpakaļgaitā velk pa kreisi, kapēc?
2. nezkapēc man plēš zobratus pats no sevis servo
izjaucu abus servo un uzķūnēju vismaz vienu. vai iemesls varētu būt, ka raidītāja pagrieziena leņķis ir lielāks, nekā fiziski var auto pagriezt un tādēļ plēš zobratus? sitieni pa ritenu izlēdzu uz 95%, nebija nekādu tricienu.
1. uzregulēju lai iet taisni braucot uz priekšu, bet tad atpakaļgaitā velk pa kreisi, kapēc?
2. nezkapēc man plēš zobratus pats no sevis servo

T-rex 500
Venom Creeper, Brushless kit
Ieteikumi stūres mehānisma noregulēšanaiLeduslaacis wrote:man ar jauniņā jautājums 1:10 elektromodelim:
2. nezkapēc man plēš zobratus pats no sevis servoizjaucu abus servo un uzķūnēju vismaz vienu. vai iemesls varētu būt, ka raidītāja pagrieziena leņķis ir lielāks, nekā fiziski var auto pagriezt un tādēļ plēš zobratus? sitieni pa ritenu izlēdzu uz 95%, nebija nekādu tricienu.
A) Skrūvējot kopā jāpievērš uzmanība, lai ķegas labajam un kreisajam ritenim sākotnēji būtu vienādā garumā.
B) Pārbaudīt, vai stūres mehānisms saliktā veidā kustas brīvi un nav pārmērīgi brīvgājieni (nelielam brīvgājienam obligāti jābūt, savādāk arī neies taisni, taču nebūtu pieņemami, ja luftes ir pārmērīgi lielas).
C) Ieskrūvējot servo un noliekot riteņus taisni, servo "Rokai" jābūt iztaisnotai jeb taisnā 90 grādu leņķi. Sākumā visas ķegas jāsaregulē tā, lai pirmkārt tās abās pusēs ir pēc iespējas vienādā garumā, otrkārt servo ir precīzi pa centru.
D) Kad viss saregulēts, jāpieslēdz raidītājs un maksimālais gājiens jānoregule tik tālu, lai servo gājiens nav lielāks kā mehāniski pieļauj stūres sistēma. Ja servo gājiens būs lielāks nekā stūres sistēma pieļauj, servo mehānisms pats sevi salauzīs.
tev uz auto stāv servo seiveris?raibor wrote:lieta tāda, ka mana 1/10 mašīna praktiski neiet taisni, ja pēdējais pagriezines bija pa kreisi tad, it kā taisnajā posmā velk uz kreiso pusi un ja pagrieziens bija pa labi tad savukārt velk uz labo pusi.
plz help
HPI BAJA 5B/ss
Spektrum DX3R,DX3s
TAMIYA TT-01 Drift
Spektrum DX3R,DX3s
TAMIYA TT-01 Drift
-
- Speciālists
Grip wrote:Ieteikumi stūres mehānisma noregulēšanaiLeduslaacis wrote:man ar jauniņā jautājums 1:10 elektromodelim:
2. nezkapēc man plēš zobratus pats no sevis servoizjaucu abus servo un uzķūnēju vismaz vienu. vai iemesls varētu būt, ka raidītāja pagrieziena leņķis ir lielāks, nekā fiziski var auto pagriezt un tādēļ plēš zobratus? sitieni pa ritenu izlēdzu uz 95%, nebija nekādu tricienu.
A) Skrūvējot kopā jāpievērš uzmanība, lai ķegas labajam un kreisajam ritenim sākotnēji būtu vienādā garumā.
B) Pārbaudīt, vai stūres mehānisms saliktā veidā kustas brīvi un nav pārmērīgi brīvgājieni (nelielam brīvgājienam obligāti jābūt, savādāk arī neies taisni, taču nebūtu pieņemami, ja luftes ir pārmērīgi lielas).
C) Ieskrūvējot servo un noliekot riteņus taisni, servo "Rokai" jābūt iztaisnotai jeb taisnā 90 grādu leņķi. Sākumā visas ķegas jāsaregulē tā, lai pirmkārt tās abās pusēs ir pēc iespējas vienādā garumā, otrkārt servo ir precīzi pa centru.
D) Kad viss saregulēts, jāpieslēdz raidītājs un maksimālais gājiens jānoregule tik tālu, lai servo gājiens nav lielāks kā mehāniski pieļauj stūres sistēma. Ja servo gājiens būs lielāks nekā stūres sistēma pieļauj, servo mehānisms pats sevi salauzīs.
pie šāda secinājumu nonācu uz paša kļūdam, ne tas pamācībā, ne arī pārdevējs paskaidroja. servo roka nesanāk man 90 (mazi zobratiņi neatļauj), bet ir maksimāli tuvu. pārējais puslīdz arī tā kā tu norādīji. Paldies par izklāstu.

T-rex 500
-
- Speciālists
Vai tā tam jabūt, ja stūre pagriezta maksimāli (visi iestatījumi uz max) un konrētā pagrieziena leņķi samazinu ar regulātoru, riteņi sāk iztaisnoties? Kā pareizi šo noregulēt, lai nečakarētu servu?
T-rex 500
Nepieciešams precizējums.Leduslaacis wrote:Vai tā tam jabūt, ja stūre pagriezta maksimāli (visi iestatījumi uz max) un konrētā pagrieziena leņķi samazinu ar regulātoru, riteņi sāk iztaisnoties? Kā pareizi šo noregulēt, lai nečakarētu servu?
Ja biji domājis ātruma regulātoru, tad ar to stūres gājienu samazināt nav iespējams. Stūres gājienu var regulēt tikai mainot raidītāja iestatījumu EPA (end point adjustment) vai arī steering travel.
Man arī bija tas, kad pēc modeļa pārjaukšanas vilka uz vienu pusi, ja riteņi abi ir taisni un servo seivers arī, tad es atskrūvēju to servo roku, ieslēdzu raidītāju un ESC, servo pats iztaisnojās vienīgi jābūt uz pults/raidītāja "steering trim leveler" pa nullēm un pēc tam pieskrūve servo roku 90 grādu leņķi.
-
- Speciālists
A kā pareizi EPA noregulēt? Sorry, ka esmu laame 

T-rex 500