Pults priekš simulatora

Viss par pultīm un to papildrīkiem
User avatar
Android
Profesors
Posts: 927
Joined: 09 Sep 2012, 23:02

Re: Pults priekš simulatora

Post by Android » 18 Feb 2016, 17:27

Uldi, a tur multirotori arī ir? Vienk tajā Realflight īsti nekā nav - vismaz tajās versijās, kas man ir..

User avatar
UldisK
Profesors
Posts: 6361
Joined: 08 Jan 2012, 14:46
Location: Kuldīga

Re: Pults priekš simulatora

Post by UldisK » 18 Feb 2016, 17:33

Ir , ir arī lidojošas suņubūdas un pļaujmašīnas - nopietni , ja ir vēlēšanās tās visas var savilkt un pamēģināt.

Jebkuram normālam SIM modeļus Tu vari novilkt un pieinstalēt kādus gribi. Es arī tā esmu izdarījis , nevajadzīgos esmu izsviedis un savilcis tos kuri vistuvāki realitātei maniem reālajiem modeļiem, vairāk jau lidmašīnām.
Vēl atcerieties ka nevajag censties meklēt tieši tādu modeli kā jums ir , jo 70% viņi nelidos kā jūsējais , modelis jāatros eksperimentējot un to noregulējot(simulātorā) izliekot smaguma centru un slodzi uz spārna, jo praktiski jebkuru no viņiem var pataisīt tādu kā telpas modeli un otrādāk telpas modeli uztaisīt līdzīgu kopijas lidojumam :D Ākstoties es vienreiz Krill extru 2,6m kura dabā ir 12Kg uzķūnēju par pūciņu un izvēlējos sporta zāles scenāriju - var izlidot un nosēsties :D

Browning
Profesors
Posts: 1073
Joined: 21 Feb 2015, 22:03
Location: Jelgava, Rīga

Re: Pults priekš simulatora

Post by Browning » 18 Feb 2016, 17:46

UldisK wrote:Kas jums neapmierina Aerofly ?
Nezinu, neesmu lietojis. Pirms gada no ķīniešiem iegādājos nosperto RealFlight versiju un to arī lietoju.
Oriģinālajai ir labi tas, ka nāk komplektā laba Futaba pults.
Blaster 2 DLG, Žemasparnis Putinukas, DreamFly Libelle, HobbyKing Reaktor 3D
Traxxas Slash 4x4, Losi 8ight-E 4.0
DJI F450

User avatar
UldisK
Profesors
Posts: 6361
Joined: 08 Jan 2012, 14:46
Location: Kuldīga

Re: Pults priekš simulatora

Post by UldisK » 18 Feb 2016, 17:53

Protams ja ir jaudīga PC mašīna pults u.t.t. protams Real Fligh būs ēstētiski baudāmāks ar teicamām realitātes asjūtām, bet ja viņu sāk apgraizīt un lietot uz vidēja līmeņa PC jeb nav līdzekļu pults jeb paša SIMa iegādei , tad uzskatu ka Ipax Aerofly ir vairāk kā OK

Un vēl jau jātacerās , ja šis hobijs ir pieķēris , tad simulators jums tiks izmantots visā hobija pastāvēšanas laikā. Tā nav mantiņa tikai uzsākot lidojumus dažām stundām. Ja līdzekļi un PC atļauj, pērciet RealFligh.

User avatar
AndrisG
Profesors
Posts: 685
Joined: 25 Jan 2013, 02:19
Location: Rīga

Re: Pults priekš simulatora

Post by AndrisG » 18 Feb 2016, 20:52

Man arī ir Aerofly7 un $17 pults no HK, nav gan konfigurējama, bet šasijas un flapes virināt var. Bremzes un pārējais uz klavieres.

Aftershock
PhD Rozetēs
Posts: 901
Joined: 24 Oct 2007, 14:55
Location: Salaspils nov.

Re: Pults priekš simulatora

Post by Aftershock » 18 Feb 2016, 23:39

Brr, ko jūs te ņematies, man jau pāris gadus ir viens no šiem lētučiem:
http://www.ebay.com/itm/USB-Flight-Simu ... SwstxVZSyT
Visu variantu simulatori, instalēju tikai RF (ok, Laptops man pietiekami jaudīgs, RF vajag +- normālu kompi)
Liekas gadus atpakaļ ieteicu Browning vai kādam citam šo variantu. Instalē RF, savadi pareizi kodus copy/paste no txt faila, sanāk pilna versija. Jau vairāk kā gadu atpakaļ :?: piedāvāja online bezmaksas RF 7.5 ar visiem pribambasiem, multirotoriem utt. Līdzi nāk kabeļi dažādām pultīm. Pierubīju pie savas čakarējamās 9xr, gāzēju bez problēmām. Tādās muļķībās kā gimbalu vadība gan neesmu iedziļinājies. Nu bet Realflight 7.5 par 10-15eur reāli strādā jau ilgu laiku. Ja tik būtu laika un vēlmes tajā iedziļināties.

Browning
Profesors
Posts: 1073
Joined: 21 Feb 2015, 22:03
Location: Jelgava, Rīga

Re: Pults priekš simulatora

Post by Browning » 19 Feb 2016, 09:28

Aftershock wrote:Brr, ko jūs te ņematies, man jau pāris gadus ir viens no šiem lētučiem:
http://www.ebay.com/itm/USB-Flight-Simu ... SwstxVZSyT
Visu variantu simulatori, instalēju tikai RF (ok, Laptops man pietiekami jaudīgs, RF vajag +- normālu kompi)
Liekas gadus atpakaļ ieteicu Browning vai kādam citam šo variantu. Instalē RF, savadi pareizi kodus copy/paste no txt faila, sanāk pilna versija. Jau vairāk kā gadu atpakaļ :?: piedāvāja online bezmaksas RF 7.5 ar visiem pribambasiem, multirotoriem utt. Līdzi nāk kabeļi dažādām pultīm. Pierubīju pie savas čakarējamās 9xr, gāzēju bez problēmām. Tādās muļķībās kā gimbalu vadība gan neesmu iedziļinājies. Nu bet Realflight 7.5 par 10-15eur reāli strādā jau ilgu laiku. Ja tik būtu laika un vēlmes tajā iedziļināties.
Nu man jau arī ir tāds pats variants. Problēmu nav, strādā. Kompis man pietiekami jaudīgs - desktops, ar to problēmu nav.
Tikko paskatījos kādas tam softam prasības pret dzelzi - izrādās, vairāk nekā pieticīgas pēc mūsdienu mērauklas:
Optimal System: Dual Core 2.4GHz CPU, 2 GB RAM, 3D Accelerated Video with: 512 MB dedicated video memory.
Blaster 2 DLG, Žemasparnis Putinukas, DreamFly Libelle, HobbyKing Reaktor 3D
Traxxas Slash 4x4, Losi 8ight-E 4.0
DJI F450

User avatar
UldisK
Profesors
Posts: 6361
Joined: 08 Jan 2012, 14:46
Location: Kuldīga

Re: Pults priekš simulatora

Post by UldisK » 19 Feb 2016, 11:40

Ja PC strādā a integrēto Video kaut i7 tad nekas tur labs saķeksējot visus objektus uz max rezolūciju nebūs. Ja Video karte ir sakarīga tad viss notiek. 80% PC tādu nav. Es runāju par PC kuri nav vakar pirkti.

Browning
Profesors
Posts: 1073
Joined: 21 Feb 2015, 22:03
Location: Jelgava, Rīga

Re: Pults priekš simulatora

Post by Browning » 19 Feb 2016, 12:24

UldisK wrote:Ja PC strādā a integrēto Video kaut i7 tad nekas tur labs saķeksējot visus objektus uz max rezolūciju nebūs. Ja Video karte ir sakarīga tad viss notiek. 80% PC tādu nav. Es runāju par PC kuri nav vakar pirkti.
Ja kompis nav laptops, tad ielikt videokarti nav nekādu problēmu. Par 80% nemāku komentēt, bet ofisa kārbas jā - tām visām nāk iebūvētā. Savukārt tādi entuziāzisti kā es, kas paši sev kompjus skrūvē, parasti ieliek videni lai reizēm varētu arī kādu spēli palaist. Es te nerunāju par maniakiem, kam sāv kompī videne (vai pat 2-vas) 500+ eiro vērtībā :D
Blaster 2 DLG, Žemasparnis Putinukas, DreamFly Libelle, HobbyKing Reaktor 3D
Traxxas Slash 4x4, Losi 8ight-E 4.0
DJI F450

User avatar
UldisK
Profesors
Posts: 6361
Joined: 08 Jan 2012, 14:46
Location: Kuldīga

Re: Pults priekš simulatora

Post by UldisK » 19 Feb 2016, 16:29

Viss pareizi , bet vairums lietotāju arī stāv ofisa nevis multimēdiju konfigurācija , savukārt laba videokarte nebūs lēta(a lētā nebūs daudz labāka par integrēto, savi 100 eiriki viņai jādod un ja tas tikai simulatoram...), es jau laikam ar pie maniakiem pieskaitāms jo video un SDD diski bija tikai daļa no mammas un i7 cenas, bet es viņu jau labu laiku atpakaļ liku kopā lai video var pamontēt un parenderēt bez pīppauzēm.

inspiron
Jauniņais
Posts: 14
Joined: 27 Feb 2016, 17:16

Re: Pults priekš simulatora

Post by inspiron » 01 Mar 2016, 18:45

Sveiki. Būvēju kvadkopteru un nopirku pulti no Syma x5c koptera. Vai ir ispējams viņu savienot ar citu kontrolieri, piemēram NAZE32, nopērkot šo uztvērēju? Vai arī man viņa jāizmet miskastē? Paldies.
http://www.ebay.com/itm/2-4GHz-RC-Trans ... SwaA5Wiezx
http://www.ebay.com/itm/HOT-SALE-Syma-X ... SwU9xUNiFS

Browning
Profesors
Posts: 1073
Joined: 21 Feb 2015, 22:03
Location: Jelgava, Rīga

Re: Pults priekš simulatora

Post by Browning » 01 Mar 2016, 19:07

Nu, vot kāpēc vajag mēslus pirkt? Īsā atbilde - pērc syma copteri vai arī lidini to pulti misenē, nopērc kaut vai lietotu Turnigy pulti ar RF moduli un uztvērēju.
Teorētiski varbūt patāv iespēja to syma uztvērēju kaut kādā veidā sajūgt ar NAZE32, bet neticu, ka Tev tas izdosies. Pie tam tai pultij izskatās, ka tikai 5 kanāli, kas nozīmē, ka par kaut kādām advancētām režīmu pārslēgšanām kontrolierim visticamāk vari aizmirst.
p.s. varbūt ka es kļūdos, neesmu dzīvē redzējis syma copteri un pulti...
Blaster 2 DLG, Žemasparnis Putinukas, DreamFly Libelle, HobbyKing Reaktor 3D
Traxxas Slash 4x4, Losi 8ight-E 4.0
DJI F450

inspiron
Jauniņais
Posts: 14
Joined: 27 Feb 2016, 17:16

Re: Pults priekš simulatora

Post by inspiron » 02 Mar 2016, 02:38

Browning wrote:Nu, vot kāpēc vajag mēslus pirkt? Īsā atbilde - pērc syma copteri vai arī lidini to pulti misenē, nopērc kaut vai lietotu Turnigy pulti ar RF moduli un uztvērēju.
Teorētiski varbūt patāv iespēja to syma uztvērēju kaut kādā veidā sajūgt ar NAZE32, bet neticu, ka Tev tas izdosies. Pie tam tai pultij izskatās, ka tikai 5 kanāli, kas nozīmē, ka par kaut kādām advancētām režīmu pārslēgšanām kontrolierim visticamāk vari aizmirst.
p.s. varbūt ka es kļūdos, neesmu dzīvē redzējis syma copteri un pulti...
Paldies par atbildi! Šis būs mazcenas projektiņš, gribu pamēģināt, lai nav žēl nomest kaktā, ja nepatiks. Pietiks arī ar 5 kanāliem iesākumam. Tomēr vēlos sajūgt šo pulti ar NAZE32 vai CC3D. Citas daļas vēl nav nopirktas, tāpēc jautāju uzreiz speciālistu palīdzību. Paldies.
Image

Smaidins
Meistars
Posts: 386
Joined: 20 May 2014, 13:53
Location: Rīga
Contact:

Re: Pults priekš simulatora

Post by Smaidins » 02 Mar 2016, 09:41

Šaubos ka izdosies sajūgt ar ko citu kā tikai ar symu.
Tā shēma jau pati ir kontrolieris ( iebūvēts uztvērējs, jaudas regulators katram motoram, un lidojumu kontrolieris ar gyro. - viss ko Tu ar šo vari izdarīt uzlikt uz rāmja ar mazajiem motoriem (līdz 3.7v) kas griež propellerus caur reduktoru)
Turklāt tās darbības rādiuss ir līdz 100m.
Ja gribi sākt ar lēto, paskaties FlySky i6 pulti - 6 kanāli, programējama ar minimālo telemetriju. Cena sākot no kādiem 43 usd. Turklāt ja Tev neiepatiksies hobijs, domāju, ka bez problēmām varēsi to pārdot, nevis iemest plauktā,norakstot zaudējumos.
P.S.
Ja esi iesācējs-šo syma pulti nemet ārā: par 23eur piepērc klāt pašu kopteri- tas ir ļoti labs, lai mācītos.
Ja intersē, būšu pie kompja, iemetīšu saites uz lietām par kurām runāju.

Pults : http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R4 ... 6&_sacat=0

Ar kopteri ir tā ka ne visas syma pultis sader ar visiem kopteriem. - pēc saites liekas ka tavai derētu syma x5c bet nederēs syma x5c-1.
Piemērs x5c kopterim : http://www.ebay.com/itm/Syma-X5C-RC-Qua ... SwDuJWzpaC

User avatar
UldisK
Profesors
Posts: 6361
Joined: 08 Jan 2012, 14:46
Location: Kuldīga

Re: Pults priekš simulatora

Post by UldisK » 02 Mar 2016, 10:52

ļoti neveiksmīgs naudas ieguldījums. :( Jebkurš solis lai turpinātu saikni ar šo pulti nesīs jaunas kaut minimālas investīcijas kuras visas pēc tam būs izsviežamas un nākotnē nevajadzīgas - nepārdodamas. Pašas pults stiki ir rotaļlietas līmenis bērniem līdz 10g vecumama, ar viņiem pat simulātorā nevar pilnvērtīgi mācīties, ja pat PPM no tās pults izdotos izķeksēt .
Lētāku pulti par TGY X9 (un alternatīvas) arī neiesaku , tās visas būs tikai īsa laika starpposms ar veltīgi ieguldītiem līdzekļiem , ja pārdot var tad ar lielām grūtībām par lētu naudu . X9 jau tirgojās ar maziem zaudējumiem ja arī šis hobijs neaizraus.

Post Reply