Radio vadāmo modeļu forums
  
It is currently 22 Aug 2018, 06:55

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 64 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Cleanflight / BetaFlight
PostPosted: 24 Mar 2017, 11:43 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 23 Sep 2012, 22:09
Posts: 2633
Location: Rīga, Baldone, Grobiņa, Varakļāni
Uzliku uz CC3D BetaFlight, tagad cīnos ar konfigu.

Rx pieslēgts caur PPM. Uz AUX2 ir slēdzis on/off. Pie 6. motor/servo outputa pieslēgts pīkstulis, kurš tipiski kontrolējas pa taisno no Rx. Vai ir kaut kāda iespēja to AUX2 noforwardēt uz 6. motor/servo outputu?

Zem "Receiver" tas AUX2 ļoti labi reaģē - pie izslēgta stika ir 998-999, pie ieslēgta - 2022-2023.

Atverot CLI, sarakstot "resource motor 6 none", "resource servo 0 a02", "save", "resource list", redzu, ka uz A02 pina (tas, kurš 6. outputs) it kā stāv SERVO 1.

_________________
do you ever feel that if you weren't paid to write code, you'd do it anyway?


Top
 Profile  
 
PostPosted: 24 Mar 2017, 12:13 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 08 Jan 2012, 14:46
Posts: 6318
Location: Kuldīga
Pievienojos jautājumam , man līdzīgas intereses par Rx kanāla caurskriešanu uz kādu no brīvajām izejām. BF

_________________
Image http://avioclub.lv/


Top
 Profile  
 
PostPosted: 24 Mar 2017, 12:33 
Offline
Iesācējs

Joined: 10 Dec 2016, 01:05
Posts: 88
Iespējams, ka iet šādi, sen atpakaļ tā darīju.

Configuration tabā -> Eneiblot SERVO_TILT
Servos tabā, pirmajā rindā atķeksēt kuru AUX gribas. Pēc tam ar RESOURCE cli komandu var pārvietot uz kuru pinu gribas outputu (by default Servo 1 un 2 laikam ir Pin5 un Pin6).

Vēl ir channel_forwarding, bet kaut kā nesanāca (pēc teorijas ar channel_forwarding AUX1 - AUX4 vajadzētu automātiski mappoties uz PIN5 - PIN8).

_________________
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: 24 Mar 2017, 14:33 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 23 Sep 2012, 22:09
Posts: 2633
Location: Rīga, Baldone, Grobiņa, Varakļāni
Tāds neliels "wtf moment" - it kā GUI viss notiek, bet reāli pīkstulis nepīkst… 1x nopīkstēja, pēc tam klusums. Noskrūvēju rāmim (ZMR250 klons) augšējo plāksni, noskrūvēju vienu "karbona nosegplāksni", kas uzskrūvēta virs kontroliera, bakstos ar multimetru, kustinu switchu - viss notiek, pīkstulis pīkst…

Saskrūvēju visu atpakaļ - it kā viss strādā.

PWM frekvence uz to 6. outputu - 30.5 Hz, signāls - no 1.5% līdz 3.0%. Varbūt tas pie vainas tam, ka sākumā nestrādāja (t.i., ka potenciāli varētu būt sagaidāmi gļuki arī nākotnē)? Var kaut kā uz klasiskajiem 50 Hz nomainīt? Motoriem OneShot125.

_________________
do you ever feel that if you weren't paid to write code, you'd do it anyway?


Top
 Profile  
 
PostPosted: 24 Mar 2017, 14:39 
Offline
Iesācējs

Joined: 10 Dec 2016, 01:05
Posts: 88
Ja izmanto SERVO_TILT, tad ir kaut kādas servo komandas pieejamas komandrindā. Bet by default servo_pwn_rate vajadzētu būt 50hz.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: 24 Mar 2017, 16:01 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 23 Sep 2012, 22:09
Posts: 2633
Location: Rīga, Baldone, Grobiņa, Varakļāni
Jā, dumps izvada:
set servo_pwm_rate = 50

Ej nu tagad saproti, kāpēc multimetrs uzrāda 30.5 Hz…

Papildus vēl izskatās, ka mans "gudrais pīkstulis" savus gļukus ievieš. Viņam, papildus baterijas monitoringam, ir vēl divi režīmi - vai nu "discovery buzzer", ko liek uz switchu, vai arī "signal loss alarm", ko liek uz throttle kanālu un kurš pīkst tad, ja signāls vienu minūti nav mainījies. Tajās reizēs, kad man viņš nepīkst uz switchu, viņš automātiski ir iegājis "signal loss alarm" modē, tāpēc uz switchu "nereaģē"…

_________________
do you ever feel that if you weren't paid to write code, you'd do it anyway?


Top
 Profile  
 
PostPosted: 17 Apr 2017, 21:57 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 23 Sep 2012, 22:09
Posts: 2633
Location: Rīga, Baldone, Grobiņa, Varakļāni
Tā vien šķiet, ka tam CC3D nekad nepieķeršos tā, lai savestu kārtībā līdz galam…
Tad nu jautājums - ko tagad iesaka no budžeta F3/F4/F7 kontrolieriem ar integrētu OSD priekš BetaFlight?
ESC ir Favourite Little bee 20A 4-In-One Pro (5v BEC), tātad FC barošanai ir pieejami 5V.

_________________
do you ever feel that if you weren't paid to write code, you'd do it anyway?


Top
 Profile  
 
PostPosted: 17 Apr 2017, 22:49 
Offline
Meistars

Joined: 12 Jan 2017, 11:42
Posts: 362
Nem normalu fc
http://shop.myairbot.com/index.php/earl ... ro-v2.html

_________________
Pults: Taranis Q X7
Uztvērējs: FrSky X4RSB 3/16
Motori: eachine 2205 kv2300
Ramis: 220 fiber 364g.
ESC: Eachine 20A BLHELI_S ESC
Kamera: 2.1 600tv hs1190
Fc:F3 10 deluxe+osd, beta.
Kingkong 5040 3-Blade
Video: TS5823S


Top
 Profile  
 
PostPosted: 17 Apr 2017, 23:15 
Offline
Iesācējs

Joined: 10 Dec 2016, 01:05
Posts: 88
Omnibus dārgs, strāvas sensors, manuprāt, ir neizdevies risinājums (XT60 jālodē pie FC, tad no FC uz PDB vai 4in1 ESC), tāpat, visticamākais, ka signāla invertors ir tikai uz SBUS porta, kas nozīmē, ka Smarportam vajag vai nu taisīt softserial vai lodēt klāt vadu uz RX pirms signāla invertora. F3 un F7 CPU tādas problēmas laikam nav, jo pats CPU spēj inverēt signālu. Tā kā Tev ir 4in1 ESC, tad FC ar PDB droši vien nevajag. Var paņemt Omnibus F3 klonu par 16.99$ (http://www.banggood.com/Betaflight-F3-A ... mds=search) vai arī oriģinālu.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: 18 Apr 2017, 09:05 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 16 May 2011, 11:54
Posts: 1196
Location: Ventspils
zeGL wrote:
. Var paņemt Omnibus F3 klonu par 16.99$ (http://www.banggood.com/Betaflight-F3-A ... mds=search) vai arī oriģinālu.


Tieši šo paņēmu, sūdzību nav, osd, led, voltāža strādā un nav žēl, ja gadās sadauzīt :)

_________________
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: 18 Apr 2017, 19:56 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 23 Sep 2012, 22:09
Posts: 2633
Location: Rīga, Baldone, Grobiņa, Varakļāni
Nav ne jausmas, kas ir tas SBUS un Smartport - pagaidām tie nav aktuāli.
Rx - PPM.
Strāvas sensors - būtu labi, bet var iztikt arī bez viņa (ja buzzeris bļaus pie zema sprieguma).
Gribētos iespēju pieslēgt GPS, lai uz OSD varētu redzēt koordinātas (ja nu sagribās ārpus pagalma izlidot).
VBAT un buzzeris, cik noprotu, vairas nav extra (t.i., ir pieejami arī lētajiem kontrolieriem)?

_________________
do you ever feel that if you weren't paid to write code, you'd do it anyway?


Top
 Profile  
 
PostPosted: 20 Apr 2017, 12:52 
Offline
Meistars

Joined: 12 Jan 2017, 11:42
Posts: 362
Sbus 2x atraks gandriz par ppm.
Un ar vadiem mazaks chakars.

_________________
Pults: Taranis Q X7
Uztvērējs: FrSky X4RSB 3/16
Motori: eachine 2205 kv2300
Ramis: 220 fiber 364g.
ESC: Eachine 20A BLHELI_S ESC
Kamera: 2.1 600tv hs1190
Fc:F3 10 deluxe+osd, beta.
Kingkong 5040 3-Blade
Video: TS5823S


Top
 Profile  
 
PostPosted: 20 Apr 2017, 13:10 
Offline
Iesācējs

Joined: 10 Dec 2016, 01:05
Posts: 88
PPM ir tikpat vadi, cik SBUS - 3gab.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: 20 Apr 2017, 16:34 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 08 Jan 2012, 14:46
Posts: 6318
Location: Kuldīga
Alucards wrote:
Sbus 2x atraks gandriz par ppm.
Un ar vadiem mazaks chakars.

Nu jau panesās :)
Par vadiem jau minēja , par PPM vs SBUS no taranis nekas ātrāks nebūs , jo tas protokols jau tiek ģenerēts pēc tam kad signāls Rx ir saņemts. Kā vienam tā otram kopējais cikla laiks būs vienāds ar atšķirību ka vienam izskrien cauri 8kanāli otram 16. Tāpat daudzām TxRx tāpat viss ar PPM līdz modulim notiek, kāda jēga to pēc tam par sbus vēl ģenerēt kur 8 kanāli paliek tukši. Kaut nu tās rociņas varētu kustēties tik ātri lai varētu spriest par aizturēm SBus PPM datu šinās. Es tur no praktiskās puses redzu tikai vienu + Sbus var nest visus 16kanālus un labas servo ir ar Sbus protoklu. reiserim nekādu vajadzību ne pēc viena ne otra neizjūt.

_________________
Image http://avioclub.lv/


Top
 Profile  
 
PostPosted: 20 Apr 2017, 17:54 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 08 Oct 2013, 21:20
Posts: 779
https://oscarliang.com/ppm-sbus-d4r-ii-x4r-sb/

_________________
Image
http://www.DroneRacingLatvia.com
https://www.facebook.com/groups/DroneRacingLatvia/


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 64 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Portal by phpBB3 Portal © phpBB Türkiye