Radio vadāmo modeļu forums
  
It is currently 15 Nov 2018, 01:35

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
PostPosted: 19 Jan 2015, 14:40 
Offline
Jauniņais

Joined: 04 Aug 2013, 21:15
Posts: 23
Iegādājos fpv raidītāju un uztvērēju (1w, 1.2ghz), bet tas nedarbojas kopā ar gimbalu uz helīša no kopīgas baterijas.
Ja raidītājam lietoju atsevišķu bateriju, tad ar traucējumiem iet, bet, ja pie vienas, tad nekā - viss strīpās un izdziest bilde.
Manam gimbalam ir tā, ka, ja tur ir ielikts gopro, tad viņš stabilizē, bet, ja nav, tad viņš trako un grozās, un raustās uz visām pusēm. Tad, kad notiek tā raustīšanās, kad neesmu ielicis kameru, tad fpv darbojas, bet, ja gimbals stabilizē, tad nedarbojas.
Mans secinājums ir, ka tajā brīdī, kad gimbals stabilizē tur kaut kur (motoros varbūt?) rodas tāda pati frekvence, kā fpv, tāpēc tas bojā signālu.
Ko jūs sakāt par šādu situāciju? Ko tur varētu darīt?
Bet tad paliek vēl jautājums, kāpēc no atsevišķām baterijām darbojas, bet ar traucējumiem?


Top
 Profile  
 
PostPosted: 19 Jan 2015, 15:03 
Offline
Meistars

Joined: 14 May 2008, 19:58
Posts: 268
Cik ceļļu bateriju lieto?


Top
 Profile  
 
PostPosted: 19 Jan 2015, 18:39 
Offline
Jauniņais

Joined: 04 Aug 2013, 21:15
Posts: 23
3 celles.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 20 Jan 2015, 13:05 
Offline
Iesācējs

Joined: 04 Nov 2009, 11:01
Posts: 78
Kāds gimbals?
GoPro darbojas no savas baterijas?
Pamēģini, gimbal stabilizācijas režīmā, signālu no GoPro padot uz monitoru bez raidītāja.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 21 Jan 2015, 01:11 
Offline
Jauniņais

Joined: 04 Aug 2013, 21:15
Posts: 23
Gopro no savas baterijas, jā.
Izmēģināju - bez raidītāja viss darbojas.
Gimbals - walkera g3d.
Ja gimbalā kaut ko ieliek, lai darbotos normāli, tad arī nestrādā fpv, bet ja no atsevišķām baterijām darbina raidītāju un gimbalu, tad darbojas, bet ar traucējumiem.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 21 Jan 2015, 01:27 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 08 Oct 2013, 21:20
Posts: 780
Ja daudz darbināsi gimbalu bez atsvara kautko nodedzināsi. Man izklausās, ka tev ir nepieciešams strāvas filtrs video raidītājam. Lūk šāds piemēram http://propeleris.lt/fat-shark-4s-rc-fi ... 53000026-0

Man bija līdzīga problēma vienam lidaparātam, šis atrisināja.

_________________
Image
http://www.DroneRacingLatvia.com
https://www.facebook.com/groups/DroneRacingLatvia/


Top
 Profile  
 
PostPosted: 21 Jan 2015, 10:01 
Offline
Meistars

Joined: 14 May 2008, 19:58
Posts: 268
Nu nezinu. Man ir tiesi tads pats gimbals. Un nav nekadu problemu.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 21 Jan 2015, 10:45 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 08 Jan 2012, 14:46
Posts: 6338
Location: Kuldīga
annas2 meistars wrote:
Nu nezinu. Man ir tiesi tads pats gimbals. Un nav nekadu problemu.

Bez atsvara man domāt ir - bez kameras , pēc idejas viņam tādā disbalansā kontrolierim vispār ir jāizslēdzās.

_________________
Image http://avioclub.lv/


Top
 Profile  
 
PostPosted: 21 Jan 2015, 11:41 
Offline
Meistars

Joined: 14 May 2008, 19:58
Posts: 268
Ne ne. Es runaju par to ka darbojas ar kameru virsu gimbalam un fpv viss normali. Es vispar nesmubsledzis ieksa gimbalu bez kameras virsu jo zinu ka var ari nodegt tas gimbals. Nav maza nauda lai taa vienkarsi eksperimentētu. :-D


Top
 Profile  
 
PostPosted: 21 Jan 2015, 22:49 
Offline
Jauniņais

Joined: 04 Aug 2013, 21:15
Posts: 23
Man jau vienreiz viņš nodega, bet tas bija cita iemesla dēļ.
Tagad man ir 3 lieki step-down converter astoņkāji, ko ielodēt vietā shēmā (vismaz tas bija tas, kas man nodega toreiz), tā kā, ja sanāk nelaime, no manis var tādu dabūt.

Bet annas2 meistaram arī ir 1.2ghz fpv? Es vienkārši domāju, ka varbūt tas ir tikai ar šo frekvenci saistīts.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 21 Jan 2015, 23:28 
Offline
Profesors
User avatar

Joined: 08 Oct 2013, 21:20
Posts: 780
ReinisK wrote:
Man jau vienreiz viņš nodega, bet tas bija cita iemesla dēļ.
Tagad man ir 3 lieki step-down converter astoņkāji, ko ielodēt vietā shēmā (vismaz tas bija tas, kas man nodega toreiz), tā kā, ja sanāk nelaime, no manis var tādu dabūt.

Bet annas2 meistaram arī ir 1.2ghz fpv? Es vienkārši domāju, ka varbūt tas ir tikai ar šo frekvenci saistīts.


Konkrēti, kad man pa ekrānu bija strīpas tas bija ar 1.3ghz.

Pie vainas tas, ka nebija strāvas filtrs kā iepriekš teicu.

"In FPV sometimes we find our picture being affected by this dirty power supply, and there appear horizontal white lines ripples across the screen."
http://blog.oscarliang.net/lc-filter-fpv/

_________________
Image
http://www.DroneRacingLatvia.com
https://www.facebook.com/groups/DroneRacingLatvia/


Top
 Profile  
 
PostPosted: 22 Jan 2015, 00:35 
Offline
Jauniņais

Joined: 04 Aug 2013, 21:15
Posts: 23
Paldies par info andersonsjanis. Droši vien tad mēģināšu kaut kā dabūt to no lietuviešiem.
Vai arī varētu pats uztaisīt. Varbūt kāds ir to darījis?


Top
 Profile  
 
PostPosted: 22 Jan 2015, 02:18 
Offline
Iesācējs

Joined: 04 Nov 2009, 11:01
Posts: 78
https://www.youtube.com/watch?v=xDUoxsMpfYQ


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Portal by phpBB3 Portal © phpBB Türkiye