Elapor un kādu limi izmantot ?

Viss kautkas...
User avatar
edge
Profesors
Posts: 1378
Joined: 24 Aug 2008, 17:05

Elapor un kādu limi izmantot ?

Post by edge » 22 Oct 2014, 20:24

hello,

Vai ar CA var līmēt Elapor, vai tomēr Elapor jālīmē ar kaut ko speciālu ?
Un ja ir speciāla līme kur lv to var nopirkt ?

Ar cieņu,
Edge

User avatar
UldisK
Profesors
Posts: 6361
Joined: 08 Jan 2012, 14:46
Location: Kuldīga

Re: Elapor un kādu limi izmantot ?

Post by UldisK » 23 Oct 2014, 15:16

Cianakrils slikti līmēs EPP , jo viņš ir nelīdzens un porains - tātad maz kontaktvirsmu , bet CA vajag labu kontaktvirsmu.
Es EPP līmēju ar ātrajiem sveķiem jeb momenta līmi (ne cianakrils) pārdodās visos saimnīcības un būvpreču veikalos - es lietoju universālo jeb osobapročnij momentu. nosmērē abas virsmas ,pagaida dažas minūtes un saspiež kopā līdzīgi kā depronam ar UHU .
ja šuvi vajag mazliet cietāku (karbona stienīšu ielīmēšana ...) līmēju ar 5min sveķiem.
Ja vajag remontēt EPP un visa lūzuma vieta stingri sakļaujās , tad gan var CA iepilināt un saspiest.
EPP var arī krāsot ar nitro krāsām.

User avatar
edge
Profesors
Posts: 1378
Joined: 24 Aug 2008, 17:05

Re: Elapor un kādu limi izmantot ?

Post by edge » 23 Oct 2014, 20:40

UldisK wrote:Cianakrils slikti līmēs EPP , jo viņš ir nelīdzens un porains - tātad maz kontaktvirsmu , bet CA vajag labu kontaktvirsmu.
Es EPP līmēju ar ātrajiem sveķiem jeb momenta līmi (ne cianakrils) pārdodās visos saimnīcības un būvpreču veikalos - es lietoju universālo jeb osobapročnij momentu. nosmērē abas virsmas ,pagaida dažas minūtes un saspiež kopā līdzīgi kā depronam ar UHU .
ja šuvi vajag mazliet cietāku (karbona stienīšu ielīmēšana ...) līmēju ar 5min sveķiem.
Ja vajag remontēt EPP un visa lūzuma vieta stingri sakļaujās , tad gan var CA iepilināt un saspiest.
EPP var arī krāsot ar nitro krāsām.
Ok, līmešu šo Elapor ar 5min sveķiem, atradu ka ir speciāla CA tieši Elapor, citi rcgroup.com saka lai lietojot vidējās viskozo CA. Ir jauns pasākums, Uldi tas ietekmējoties no tava dzeltenā aparāta.

User avatar
AndrisG
Profesors
Posts: 685
Joined: 25 Jan 2013, 02:19
Location: Rīga

Re: Elapor un kādu limi izmantot ?

Post by AndrisG » 23 Oct 2014, 20:52

Ja ir laiks pagaidīt uz žūšanu (līmējam šovakar, lidojam rīt), tad
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... l_20g.html - poliuretāna līme, visiem putuplastiem un čībām; pabieza, bet var smērēt, cietējot uzbriest un izkustina vaļīgākas detaļas;
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 100ml.html - tas pats, tikai biezāka, tik ļoti nebriest.
Ja gribas saķeri ātrāk, tad, līdzīgi Momentiem - apsmērējam, pat saspiežam un pašļūkājam, atraujam un pēc 5 min. saspiežam uz mūžu.
Salīmēts EPP atraujas ar gabalu, tas laikam labs rādītājs. Gumijai līdzīgā konsistencē arī paliek, vismaz neplaisā no sitieniem un deformējot.
Pēc darba apķēzītie sadzīves priekšmeti (gari, lipīgi diegi būs pat uz kaķa) viegli tīrāmi ar Whitespirit. No kaķa ar skoču.
http://www.ebay.ca/itm/Foam-Glue-100ml- ... 1504024907 - tāda paša tipa, pats tagad iepirku. Shipping free!!!

P.S. Tas būtiskākais - ja kādam traki steidzīgi jālido, ar tūbu vai divām izpalīdzēšu (viena 100g tūba iet uz 2 - 3 labiem skračbildiem)

User avatar
UldisK
Profesors
Posts: 6361
Joined: 08 Jan 2012, 14:46
Location: Kuldīga

Re: Elapor un kādu limi izmantot ?

Post by UldisK » 24 Oct 2014, 00:21

edge wrote:...Uldi tas ietekmējoties no tava dzeltenā aparāta.
Ko līmē? EPP nebūs par mīkstu viņam? Aizmirsu pateikt paldies , par ieteikumiem spam sadaļā - novilku , būs jautājumi :)

User avatar
edge
Profesors
Posts: 1378
Joined: 24 Aug 2008, 17:05

Re: Elapor un kādu limi izmantot ?

Post by edge » 24 Oct 2014, 07:12

Modeļa ražotājs iesaka lietot Zacki elapor līmi, bet aizmirsu pasūtīt. Nedēļas laikā neatnāks. Un pēc nedēļas pastā ilgi stāvēs, nebūs kas izņem. Ja neizņem attiecīgajā laikā paka ies atpakaļ.
Līmēju Multiplex Ultra, tomēr izdomāju pirms Albatros l-39 patrenēties ar šo.
http://shop.lindinger.at/product_info.p ... s_id=84297

Aparāts ļoti ātrs, tā vismaz reklamē :)

User avatar
AigarsG
Meistars
Posts: 243
Joined: 19 Apr 2013, 21:00
Location: Kuldīga

Re: Elapor un kādu limi izmantot ?

Post by AigarsG » 24 Oct 2014, 10:25

Sveiki.
Uldis aizmirsa pieminēt-izmantojam galdnieku putu līmi, palika pāri no trepju līmēšanas, (Bizonim dzeltena bundža, iepakojums~400g un~750g, bet cena ir diezgan liela) cietēšanas laiks ap 3 stundām, līmējums jānofiksē jo līme izplešas, lieko pēc tam var nogriezt, noslīpēt. Nebojā ne EPP ne depronu ne citus putolastu veidīgos. Līmes sacietējot ir diezgan cieta. Ar šo pašu reizēm līmēju arī balsu. Pati līme ir diezgan smaga, indoros nepielietoju.

annas2 meistars
Meistars
Posts: 268
Joined: 14 May 2008, 19:58

Re: Elapor un kādu limi izmantot ?

Post by annas2 meistars » 24 Oct 2014, 10:35

nu jau man pus modelis (lidojosais sparns) sastav mo tas limes :D ja vajag lai loti uzputo un aispilda viefu esmu atklajis ka jauzsmidzina udens uz limejuma vietas. nereali puto. vel ir darits ta ka traucina ieliek limi un sajauc ar drusku udeni un tad liek atri ieksa vieta kur vajag bet pats labakais kad tad saciete 1-1,5h. loti var patrinat zusanas atrumu tada veida

annas2 meistars
Meistars
Posts: 268
Joined: 14 May 2008, 19:58

Re: Elapor un kādu limi izmantot ?

Post by annas2 meistars » 24 Oct 2014, 10:36

nu jau man pus modelis (lidojosais sparns) sastav mo tas limes :D ja vajag lai loti uzputo un aispilda viefu esmu atklajis ka jauzsmidzina udens uz limejuma vietas. nereali puto. vel ir darits ta ka traucina ieliek limi un sajauc ar drusku udeni un tad liek atri ieksa vieta kur vajag bet pats labakais kad tad saciete 1-1,5h. loti var patrinat zusanas atrumu tada veida

User avatar
edge
Profesors
Posts: 1378
Joined: 24 Aug 2008, 17:05

Re: Elapor un kādu limi izmantot ?

Post by edge » 24 Oct 2014, 10:50

šis ir tas ko līmēšu, setup dzimtais, 3S 3300Mah 25C Lipo(hyperion, un gensace), ESC 70amp, motors HC3514-2900, prop 6x5.5
https://www.youtube.com/watch?v=HXTYFkfPK2U

annas2 meistars
Meistars
Posts: 268
Joined: 14 May 2008, 19:58

Re: Elapor un kādu limi izmantot ?

Post by annas2 meistars » 24 Oct 2014, 12:56

iskatas diezgan naidigi :D

User avatar
UldisK
Profesors
Posts: 6361
Joined: 08 Jan 2012, 14:46
Location: Kuldīga

Re: Elapor un kādu limi izmantot ?

Post by UldisK » 24 Oct 2014, 13:20

Būs OK , varēsim pagonkot :)
Šim izskatās ka tās servas var arī atstāt apakšā , jo fjūzs ir zemāks par spārniem , droši vien ka nenoslaucīs, man fjūzs ir vienā plaknē ar spārnu un servas slaucīju pa laidienam , kamēr nepārliku spārna ugšpusē . Žēl ka viņi neliek arī rūderi , vairākas reizes esmu noņēmies ielikt servo ruderim, bet tā arī nav sanācis , būtu labi ja vertikālēs varētu palabot un mucas ar varētu izlidot taisnākas. Eleroni Tev skatos ir baigi lieli , manējam ir uz pusi mazāki , bet griežās vienalga kā vilciņš , šis varētu būt paklausīgķs eleroniem pie mazāka ātruma. Vienīgais paskaties vai tas elapors nav par vaļīgu eleroniem . Pie Tava stila varētu sākt nestrādāt :D , jo es pilnīgi redzu kā Tu pirmās baterijas nokurini pankūkā un pēc tam sāksies atrakscijas ar naidīgākiem setapiem :) Kad būs gatavs padod ziņu. Manam baze ir šis - http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
Ar 500w 3200Kw , 4s un 6x4. Ko es pārtaisīju - kabīne monolīta (nenoņemama) cietībai. motormonts izfrēzēts no Al, savādāks (orģinālie pēc mana setapa lūza nost) eleroni uztaisīti no balsas, servas 4kgMG spārnu augšpusē, eņģes neilona klavierenes. pārvilks ar skoču lai kad iet pēc kreša pakaļ nevajag līdzi Rimi maisiņu :D
Pastāstīšu kā pirmo reizi nolauzu to motormontu - salieku visu kopā ar jauno setapu. ilgi pačakarējos lai propis neiet rezonansē , it kā OK - pien;acis laiks iedot pilnu gāzi . Vinreiz pa pieri ar motoru jau dabūju tagad stāvu modelim aizmugurē - TOP GEAR - kauciens uz 3sekundēm un mans motors ar ESC uztvērēju un bateriju kā lode istabai pāri atsitās pret sienu atstādam robu un aizkrīt aiz gultas- nolūza tas orģinālais Al monts :shock: ESC pielodēts un visa tā borģele tika no modeļa izrauta , baterija nokrita pa ceļam :D mīnusus bija motors ar izrautiem vadiem un Rx

User avatar
AndrisG
Profesors
Posts: 685
Joined: 25 Jan 2013, 02:19
Location: Rīga

Re: Elapor un kādu limi izmantot ?

Post by AndrisG » 24 Oct 2014, 21:19

annas2 meistars wrote:nu jau man pus modelis (lidojosais sparns) sastav mo tas limes :D ja vajag lai loti uzputo un aispilda viefu esmu atklajis ka jauzsmidzina udens uz limejuma vietas. nereali puto. vel ir darits ta ka traucina ieliek limi un sajauc ar drusku udeni un tad liek atri ieksa vieta kur vajag bet pats labakais kad tad saciete 1-1,5h. loti var patrinat zusanas atrumu tada veida
Var pagatavot ko līdzīgu GorillaGlue? Ja uzputojas riktīgi (tā, kā esmu iedomājies), tad aizpildot ar putām kanālu ap karbona trubu var nebūt vairs tik smaga?
Jeb putas izlien ārā un kanālā paliek polimēra klucis uz 0.5 kg?
Vai tādas "ūdeņotas" putas nav trauslākas?

User avatar
UldisK
Profesors
Posts: 6361
Joined: 08 Jan 2012, 14:46
Location: Kuldīga

Re: Elapor un kādu limi izmantot ?

Post by UldisK » 24 Oct 2014, 21:33

Es lonžeronus gan līmētu ar epoksīdiem , pārējās līmes" izsstaigā" pēc dažiem krešiem (atdalās no EPP) kas noved pie spārnu locīšanos un flateriem lielos ātrumos.

User avatar
AndrisG
Profesors
Posts: 685
Joined: 25 Jan 2013, 02:19
Location: Rīga

Re: Elapor un kādu limi izmantot ?

Post by AndrisG » 24 Oct 2014, 23:04

Ā, tad jau tas visdrošākais arī būs.
Nav gan man gadījies redzēt, ka tas poliuretāns atdalītos - plīst visur, tikai ne pa līmēto vietu - blakus, ar lieliem gabaliem.
Ar epoksīdiem grūtāk tikai dabūt tik precīzu kanālu, lai nav lieki pudi līmes jāstaipa pa gaisu. Varbūt - vairāk līmes kādā malā - cietāks lonžerons :) .
Nu, jāpiestrādā pie formas griežņiem.

Post Reply