Man vairāk patīk lietām pieiet praktiski un daudz ko izmēģināt. Tiem kuriem vēl derdz par tiem slēdžim par kuriem man tomēr bija taisnība un to ka Graupnerī tādus neviens šeit likt netaisās domāju var apspriest arī citur.(un ielikt tur viņu var , nezinu tikai to vai kāds caurums nav jāurķē lielāks un kaut kas apakšā nestāv priekšā) Labāk būtu pieminējis par Taranis softu ko nezināju ka tas ir modulim nevis pašaj pultij , un to profilēto leņķi jau ar vēl aizmirsi.
Power ON - Tu domā ka es neēsmu lidojis ar dažādām stabilizācijām , kā pamēģinājis saviem modeļiem un kā arī ar cita modeļiem un neēsmu izmēģinājis vairāk spaiņu ar propelleriem sākot ar 5 un beidzot ar 27, Ļoti jau iespējams ka manas lidošanas iemaņas un prkase ir ļoti vāja un es neizjūtu atšķirību dažādiem propelleriem kā Tu , kā tie uzvedās dinamikā , kā appūš stūres u.t.t. Tāpat Tu varbūt domā ka es to propelleri ieliku tāpēc ka tas bija pirmais ko atradu? Nav jēgas turpināt šo bezjēdzīgo diskusiju . Esi turējis rokās(nevis brīnījies uz bildi) APC style (ne orģinālu) un šo ko es devu - virsmas atšķirās ? Pareizi aerodinamisks propelleris ir tas kurš vairāk spīd , jeb tam kuram solis un profils ir vajadzīgajam mērķim precīzs no centra līdz galam. Dažkārt pulētais gaisā dzied daudz skaļāk par matēto(a propis dzied no tā ka viņam kaut kas traucē), OK HS propjiem tas būs būtiski. GWS propelleri visi skaisti spīd un tikpat skaisti nevar atrast propelleri ar vienādām lāpstām, VISI viņi ir šķībi , ja skatās no tās puses ka šis ir matēts
Propelleri lidmšīnu griež šķībi tāpēc ka tie ir matēti ?

Ko diez Tu teiktu kad redzētu ar mušām sarkanu un ziedputekšņu laikā priekšējo malu ar zaļu uzaugumu itkā zāle būtu pļauta visu dienu un sezonu nogājušo kocinieku kādā 24 izmērā uz 60cc dzinēja , man tai lidmašīnai iedodot ručkā vajadzētu uzreiz mucu pēc Tavas teorijas apmest( a viņa nemaz nepakustās ). Nevajag likt smagus liela diametra propellerus uz vieglas lidmašīnas un neko Tev negriezīs sķībi , jebšu vienkārši diametrs ir pietiekoši liels un motors jaudīgs , dinamiskā slodzē arī tas savērps. Paņem iekar lidmašīnu ar saviem pulētajiem propjiem , pēc tam uzmatē viņu un mēģini atkal, drīkst pat caurumus izurbt(protams balansā) un tad sapratīsi kas tad to lidmašīnu griež.
Par to griežšanās virzienu tomēr būs vērā ņemama lieta , sevišķi jau ja modelis ir nopietnāks , jo nopietnākiem modeļiem visiem ir iebūves leņķi un tie visi ir iestrādāti priekš pretējā virziena - tas ir, pret pulksteņa rādītāja virzienu ja skaties uz lidmašīnas purnu.
Browning neiedziļinies visā šijā - Tev derēs jebkurš propelleris vajadzīgajā izmērā (klsaiskai lidmašīnai tomēr vajadzētu pierast pie CCW) Ja gumijas monts tad nevajag izvēlēties smagus ar lieliem centra ārējim diametriem. Nav tie propelleri tik dārgi , pret visu pārējo , paņem dažādus , kā izmērus tā ražotājus , tici man - visi viņi ar laiku kaut kur tiks izmantoti, sevišķi sākumā, un tas kurš izrādīsies neveiksmīgs šim projektam , labi noderēs citam - tikai tā var izveidoties sapratne un savs viedoklis par viņiem. Galvenai vairāk lidot.